Який гриль купити, щоб готувати барбекю в будь-який час року

Який гриль можна купити сьогодні? Знайомимося з видами

Знайомство піде швидше, якщо всілякі грилі-барбекю, прес-грилі, грилі-саламандер та інші види, представлені на сайті https://grillex.com.ua/, об’єднати в кілька великих груп:

  1. за джерелом жару — на вугільні, газові та електричні грилі;
  2. за методом установки — на мобільні та стаціонарні;
  3. за методом обробки продуктів — на контактні і безконтактні грилі для барбекю.

Розглянемо всі види по порядку.

Вугільний гриль для барбекю і овочів

Вугільний гриль для барбекю варто купити тим, хто шукає практичність, простоту пристрою, довговічність і той самий аромат димку. Газові та електричні пристрої, безсумнівно, зручніше. Але для справжнього романтика це не настільки важливо.

За формою вугільні грилі бувають круглими, прямокутними або овальними. Є відкриті і закриті моделі. В американських фільмах часто можна побачити, як чоловіки смажать барбекю на прямокутному грилі зі спеціальною кришкою.

За рівнем мобільності вони бувають стаціонарні і пересувні. Останні випускають в невеликих розмірах, щоб точно помістилися в багажнику.

У виду є складнощі з регулюванням температури. Щоб щось змінити, треба або докидати / остуджувати вугілля, або закривати / відкривати вентиляцію на кришці. З другим варіантом розібратися простіше, а ось в першому потрібна вправність.

Готувати барбекю в вугільному грилі можна тільки на повітрі. Дуже вже димна робота.

Газові грилі зазвичай роблять з нержавіючої сталі, покритої емаллю. Бувають ще керамічні, які можна використовувати як тандир або піч. Топити пристрій можна розсипних вугіллям або брикетами. Час роботи залежить від розміру і кількості палива.

Доглядати за вугільним грилем легко: регулярно прибирайте золу і періодично мийте агрегат засобом для духовок.

Електричний гриль для стейків і сендвічів

З електричним грилем на заміський пікнік вже не підеш. Але зате він відмінно підходить для літньої дачі, квартири або приватного будинку.

Ці пристрої можуть бути максимально компактними або пропорційними з вугільними екземплярами. Є портативні і настільні моделі. У невеликому електрогрилі готувати можна до 3-6 порцій. А у великих, які зазвичай ставлять в альтанках або на терасах, вийде від 12 до 15 стейків.

Форми у електричних грилів бувають найрізноманітніші. Найпопулярніші стандартний прямокутник.

Електрогрилі хороші тим, що на них можна не тільки смажити, а й підігрівати їжу. З ручкою для регулювання температури у вас буде повна влада над «вогнем». Чи впорається кожен. Сталева поверхня добре віддає жар. Однак смакових якостей, те саме вугільному або газовому грилю, вона не принесе.

Доглядати за електричним грилем для барбекю простіше простого, так само як за звичайною плитою. Тут немає сажі, кіптяви. Зате бувають антипригарні покриття.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here