Як обрати френч-пресс

Френч-прес — це пристрій для приготування кави, який за допомогою поршня з фільтром дозволяє відокремити напій від кавовій гущі. Найчастіше контейнер френч-преса проводиться зі скла, має пластикові або металеві ручки-тримачі.

Це пристрій заснований на відносно простому принципі заварювання і подальшої фільтрації меленої кави. Незважаючи на досить примітивну функціональність, кава з френч-преса чудовий. Кажуть, що деякі види зерен розвивають свої смаки тільки при приготуванні в ньому. Дізнатись, яка цена френч-пресса, можна за посиланням.

Чому? При заварюванні шляхом фільтрації через фільтрувальну папір, вона може вловлювати кавові масла, напій втрачає смакові якості. У гейзерній кавоварці, через процес кипіння, відбувається «згорання» мелених зерен, що також негативно впливає на кінцевий смак.

Кава у френч-пресі

Френч-прес дозволяє напою розкрити смакові якості.
Френч-прес позбавлений таких неприємностей — кава вільно настоюється в чайнику, вилуговується, створюючи повний смак. З іншого боку, іноді шматочки мелених зерен, що не уловлюються фільтром, можуть потрапляти в чашку.

Френч-прес, яким ми його знаємо сьогодні, насправді не французьке, а італійський винахід. Хоча його нагадувала оригінальна французька модель, початковий устрій було далеким від сучасного.

Правила заварювання кави

Приготування напою в френч-пресі дуже просте. З виробництва воно оснащено інструкцією із застосування. Але давайте більш докладно дізнаємося, як користуватися френч-пресом для кави, щоб отримати максимально смачний напій.

Температура води

Незалежно від вибору сорту зерен (арабіка або робуста), зосередьтеся на правильній температурі води. Неправильна температура викликає підвищену гіркоту або кислотність. Гіркота обумовлена ​​окропом, спалюють зерна, кислий смак — занадто низькою температурою.

Відповідна температура води для варіння кави становить 90-96 ° C, в ідеалі 93 ° C. Тільки так можна досягти максимального розкриття ароматних речовин, що містяться в смажених кавових зернах. Якщо у вас немає електрочайника, що дозволяє встановити температуру, залиште воду постояти приблизно 30 секунд після її виключення.

Помел зерен — це частина ритуалу приготування ароматного напою. Він важливий для збереження смакових, ароматичних якостей, забезпечує справжнє задоволення від його приготування і вживання.

Вибір френч-преса

Дуже важливо вибрати відповідний френч-прес для приготування напою
Подрібніть зерна грубо за допомогою хорошої ручної або електричної кавомолки, відразу насипте його в контейнер френч-преса. У разі відсутності кавомолки не впадайте у відчай. У найближчій кав’ярні вам ізмельчат зерна так, як необхідно. Порошок повинен досягати ¼ пристрою.

Поради:

  1. Смак напою надто гіркий? Наступного разу подрібніть зерна більш грубо, додайте більше води.
  2. Смак невиразний? Подрібніть зерна більш дрібно, використовуйте їх більшу кількість.

Чи знаєте ви:

  • 1 ст.л. меленої кави відповідає 7-9 м
  • 1 ч.л. з невеликою гіркою меленої кави відповідає 3-4 м

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here