Як обрати електричну плиту для кафе чи ресторану

Електричні промислові (професійні) плити

Традиційний ресторан, як і більшість інших закладів громадського харчування, широко використовує для приготування страв різні способи теплової обробки продуктів. Один з найбільш поширених інструментів для вирішення подібних завдань — це плита электрическая для кафе. Вона являє собою робочу поверхню, до якої підводиться теплова енергія за рахунок спалювання газу або перетворення електричного струму. Кожен з цих варіантів має свої переваги і недоліки.

Які переваги має професійна плита електрична для ресторану?

Простота установки. Доступ до електричної енергії сьогодні є практично скрізь, на відміну від магістральних газових мереж. До того ж установка електричної плити не вимагає отримання дозволів від державних органів та проведення регулярних перевірок.
Відсутність продуктів згоряння. Електричне обладнання не потребує організації дорогої і не скрізь реалізованої системи димовидалення. Крім того, на кухні завжди буде чисте повітря, що позитивно позначиться на якості готування і самопочутті персоналу.
Точність регулювання. Температуру робочих поверхонь і всередині духовий камери (якщо є) можна виставляти з високою точністю.

Єдиний серйозний недолік пов’язаний з високою інерційністю електричних нагрівальних елементів (довго нагріваються і остигають), однак це несуттєво для закладів, що працюють з постійним завантаженням. Крім того вже з’явилися моделі з індукційними конфорками, які позбавлені цього недоліку.

Вибираємо професійні електричні плити для кафе і ресторанів

Кількість і потужність конфорок.
Це головний критерій вибору, який зумовлює загальну продуктивність агрегату і можливість розпаралелювання технологічних процесів. Найчастіше виробники випускають моделі з парною кількістю конфорок (2, 4, 6), але бувають і виключення.

Наявність духової шафи.
Вбудована духовка дозволяє істотно урізноманітнити асортимент приготувати страв. При виборі пристрою слід звернути увагу на обсяг камери, а також матеріал її виготовлення. Найбільш довговічною і гігієнічної вважається нержавіюча сталь, правда, ціна її вище в порівнянні чорним металом.

Інші характеристики.
Сучасні професійні плити можуть оснащуватися безліччю технічних рішень, що підвищують їх функціональність і полегшують роботу кухаря. Як приклад можна привести регульовані по висоті ніжки, функції конвекції і пароувлажнения, можливість програмування режимів готування і так далі.

Купити плиту електричну для громадського харчування за привабливою ціною ви можете в Інтернет-магазині «techsnab.com.ua». Наша компанія займається не тільки реалізацією якісного професійного обладнання для підприємств громадського харчування, а й надає кваліфіковані послуги з його встановлення, ремонту й сервісного обслуговування.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here