Види барного обладнання та особливості вибору міксерів для коктейлів

При покупці професійного барного обладнання потрібно відразу зрозуміти, які завдання буде виконувати техніка. Функції залежать від завдань, які ставляться перед закладом. Щоб підібрати пристрій (наприклад, купить погружные миксеры в jv-kontakt.com), який буде відповідати вашим потребам і можливостям, потрібно враховувати ряд параметрів, серед яких продуктивність, потужність, час функціонування і т. д.

Види техніки

Барне устаткування представлено такою технікою:

  1. блендери — призначені для готування пюре, різних смузі і коктейлів;
  2. льодогенератори — використовуються для виготовлення льоду;
  3. міксери — за допомогою такої техніки можна готувати практично будь-які коктейлі;
  4. соковижималки — призначені для виготовлення фрешів, діляться на кілька категорій залежно від принципу дії;
  5. кавомолки — подрібнюють зерна кави в порошок, бувають ножовими і жорна.

Категорій обладнання насправді набагато більше. Міксери для коктейлів можна віднести до універсальних пристроїв, оскільки вони також виконують функції блендера.

Відмінності побутових і професійних пристроїв

Міксери можна розділити на дві категорії — професійні та побутові. Залежно від способу використання вони також бувають стаціонарні або ручні.

Основні відмінності між стаціонарними і професійними пристроями:

  • застосування пластика або неіржавіючої сталі для виготовлення резервуара, в який зливається готовий напій;
  • можливість автономної роботи для кожного склянки;
  • різні швидкісні режими;
  • автоматичний запуск пристрою відразу при установці склянки.

Професійне обладнання характеризується більш високою продуктивністю і значним списком функцій. Такі пристрої розробляються з урахуванням особливостей інтенсивної експлуатації. При їх складанні використовуються міцні і зносостійкі матеріали, що забезпечує надійність і стабільність роботи техніки. Професійні моделі обладнуються автоматичними мікроперемикачами, які не дають апарату працювати при відсутності склянки.

Правила використання

Щоб техніка прослужила довго, необхідно слідувати простим рекомендаціям:

  1. для виготовлення коктейлів використовуються тільки подрібнені фрукти або фруктове пюре;
  2. при використанні техніки не додавайте в ємність рідини більше, ніж потрібно, інакше вона розбризкається;
  3. інгредієнти для коктейлю потрібно заздалегідь охолодити, це зробить молочну піну густішою, а напій — якісним;
  4. при готуванні в першу чергу додаються рідкі інгредієнти, а потім фрукти, добавки і морозиво.

Вибираючи пристрій, зверніть увагу на матеріал корпусу, конструкцію техніки, а також її потужність. Також враховуйте місткість стакана і кількість передбачених в певній моделі швидкостей. Додаткові функції забезпечать нові можливості обладнання.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here