Що таке їстівний фотодрук і з чим його їдять?

Напевно, вже ні для кого не секрет, що фотодрук робиться, як правило, на цукровому або на вафельному папері.

Обидва види цього паперу мають зовнішній вигляд звичайного аркуша формату А4. До речі, якщо вас цікавить харчовий друк, то радимо перейти за цим посиланням https://www.zt.net.ua/pishchevaya-pechat/, не гаючи часу.

Фотодрук проводиться на харчовому принтері. Виглядає це так, немов відбувається видрук картинки на звичайному принтері на звичайному аркуші.

Тільки замість листа звичайного паперу в принтер з харчовими барвниками вставляється їстівний папір.

Тобто, щоб роздрукувати картинку досить створити макет, можна навіть в форматі Верді та вивести його на друк. У будь-якому кондитерському магазині можна знайти таку послугу, як «їстівний фотодрук».

Відмінності цукрового та вафельного паперу:

1. Склад і характеристики. Цукровий папір це все та ж, але дуже тонко розкатана мастика. Має тонкий ванільний аромат і солодкий смак. Пластична, але при висиханні легко ламається і кришиться, тому її необхідно зберігати в герметичній щільно прилягає упаковці, з метою виключити взаємодію цукрового паперу з повітрям. Вафельний папір виготовляється з крохмалю і рисової муки, легко кришиться і ламається. Її неможливо без наслідків скласти навпіл, оскільки вона зламається. Не має ні смаку, ні запаху. Загалом, папір, як папір.

2. Яскравість малюнку. У зв’язку з тим, що вафельний папір має пористу структуру, вона легко вбирає в себе фарбу, тому фотодрук на ній значно поступається фотодруку на цукровому папері. Фотодрук на цукровому папері виходить чіткою і яскравою саме завдяки щільній поверхні листа!

3. Товщина листа. Вафельний папір може мати різну товщину і 0,27 мм, і 0,33 мм, і 0,66 мм. Для фотодруку краще вибирати папір товщиною від 0,66 мм, так як більш тонкий папір ідеально підходить для створення квітів і на торті швидко розпливеться. Цукровий папір досить щільна і градацій по товщині не має.

4. Ціна. Цукровий папір, як правило, в півтора два рази дорожче вафельної. Воно і зрозуміло! Склад у цукрового паперу дорожче, вона має солодкий смак і аромат, пластична і картинки на ній виходять яскравіше.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here