Кращі гриби для сушіння, грибний суп

Які гриби ми тільки не сушили. Розповім просто про свій досвід.

1. Сітовики.
На першому місці для сушіння це сітовики. Просто всі сітовики з’їдаються, а білі ще з минулого року лежать. Та й збирати їх одне задоволення, на невеличкому п’ятачку мішок набереш.

Маслюк і сітовик — відразу видно різницю. Сохнуть вони дуже добре і швидко. Варити їх довго не треба, та й не відмочувати ми їх. Смажити теж дуже смачні вони, просто відварити трохи сушені гриби і обсмажити.

З рисом, гречкою сушені гриби від https://nadiyavan.com/g7094525-griby-sushenye — вони прекрасні.

2. Лисички, так ви не помилилися це лисички. Знову не білі гриби.

Вони теж швидко сохнуть, їх ми відмочуємо. Ну і далі в будь-які страви які бажаємо. Раніше ми їх з маслом закатували на зиму, зараз тільки сушка.

3. Білі гриби.

Сушити білі гриби насправді складно. Якщо у вас немає відповідного обладнання для швидкої сушки, то черв’яки просто там обживуться. Тому я їх не люблю, та й на смак тільки в суп мені вони заходять.

4. Парасольки.

Гриби дуже смачні, навіть схожі на курку.
Сушаться швидко, і черв’яків в них мало.
Ми робимо з них приправу. Просто подрібнємо вже сухі гриби. Додавати можна в будь-які страви за смаком.

5. Їжовик строкатий.
Найбільш недооцінений гриб на мій погляд. Присмак у нього слабо грибний і дуже схожий на м’ясо. Жорсткий в міру.

Сушаться вони швидко і без спеціального обладнання. Ми вдома на холодильнику сушимо.

Осінь якраз самий сезон цих грибочків. Так що пора збирати їх і запасати на зиму.

Грибний суп

Цей суп готували з давніх часів, тому що сушені гриби, ягоди і овочі, трави зберігаються дуже довго. Я дуже люблю суп саме з сушених грибів, є в ньому своєрідний смак, якого немає в супі з грибів свіжих. Звичайно, кожна господиня готує на свій лад. Я готую грибний суп так.

Обов’язковою умовою в приготуванні супу з сушених грибів для мене є, щоб гриби були зібрані моєю родиною. Тоді я точно знаю, що їм. Сушу зазвичай асорті з білих, підберезників і красноголовців.

Для приготування супу знадобиться:

  • сушені гриби
  • Перлова крупа
  • Картопля
  • морква
  • Цибуля
  • сіль

Кількість вихідних продуктів не пишу, тому що все залежить від обсягу каструлі.

Приготування

Можна варити суп на простій воді, але тоді він буде не дуже ситний. Я варю грибний суп на курячому бульйоні, який був зварений заздалегідь. М’ясо курки з бульйону прибираю.

Замочую сушені гриби і перлову крупу на 6-8 годин у холодній воді. У курячий бульйон спочатку додаю перлову крупу, яку промиваю у воді.

Поки вариться перловка, мию і ріжу гриби. Їх також додаю в каструлю. Трохи солю, знімаю піну. Після закипання залишаю варитися на маленькій температурі (вогні) приблизно 30 хвилин.

Поки варяться гриби з перловкою, чищу і мою картоплю, цибулю, моркву. Картоплю ріжу. Потім додаю в каструлю картоплю. Якщо бульйон трохи википів, доливаю воду.

Так само постійно знімаю піну перед закипанням. Коли картопля закипіла і проварити хвилин 10, остаточно досолюю на свій смак. Додаю натерту на тертці моркву і нарізану цибулю. Моркву і цибулю кладу сирими, що не обсмажую. Вважаю, що в цьому випадку засмажкою псує смак грибного супу. Але це моя думка, і звичайно, воно може не збігатися з іншими.

Після закипання кип’ячу ще хвилин 10, вимикаю плиту. Але конфорка ще якийсь час тримає температуру, тому суп «нудиться» під кришкою.

Все, суп готовий. Залишається додати ложку сметани для повноти смаку.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here